Gastronomia

El Diumenge de Rams o Dia del Ram a Verges és tradició que els padrins obsequïin als seus fillols amb el Tortell de Rams, una peça de pastisseria feta de massapà, amb forma rodona i un forat al mig.

El costum gastronòmic més popular a Verges durant la Setmana Santa és l'elaboració casolana de "brunyols". Es tracta d'uns dolços fets a base de de farina, ous, llevat, llet, mantega, matafaluga, i un raig de licor o algun altre destil·lat que aquests dies es mengen com a postres o per berenar, i que s'ofereixen als amics i familiars. De brunyols també se'n poden trobar a la pastisseria de Verges durant la Quaresma però els dies previs a la Processó és costum que els vergelitans els elaborin a l'interior de les cases seguint velles receptes familiars. Alguns en fan en grans quantitats i guarden els que sobren al congelador per tenir-ne tot l'any.

En els darrers anys també és costum que durant el dinar de Dilluns de Pasqua, alguns vergelitans regalin la Mona de Pasqua als seus fillols.

Comprar entrades